Hva er forskjellen mellom amorf og krystallinsk?
Hva er forskjellen mellom amorf og krystallinsk?

Video: Hva er forskjellen mellom amorf og krystallinsk?

Video: Hva er forskjellen mellom amorf og krystallinsk?
Video: What is Amorphous Solid? | Solid State Class 12 Chemistry | Types of Solids | Physics Wallah #Shorts 2024, Kan
Anonim

Krystallinsk faste stoffer har en bestemt form med ordnede ioner, molekyler eller atomer i en tredimensjonalt mønster ofte kalt krystallgitter. Krystallinsk komponenter holdes sammen av jevne intermolekylære krefter mens i amorf faste stoffer disse kreftene varierer fra ett atom til et annet.

Følgelig, hva er amorft og krystallinsk?

Innen kondensert materie fysikk og materialvitenskap, en amorf (fra gresk a, uten, morphé, form, form) eller ikke- krystallinsk solid er et solid som mangler den langdistanseorden som er karakteristisk for en krystall . I noen eldre bøker har begrepet blitt brukt synonymt med glass. Polymerer er ofte amorf.

hva er forskjellen mellom krystallinsk og ikke-krystallinsk? Det mest grunnleggende forskjellen mellom krystallinsk faste stoffer og ikke-krystallinsk solids (NCS) er en lang rekkevidde i fordeling av atomer (ioner) eller molekyler eksisterer i første tilfelle, men ikke i sekund.

Tilsvarende, er tre krystallinsk eller amorft?

Krystallinsk faste stoffer inkluderer bergarter, tre , papir og bomull. Disse faste stoffene består av atomer ordnet i et bestemt mønster. Når krystallinsk faste stoffer varmes opp, endringen til væske, kjent som smelting, er skarp og klar. Amorf faste stoffer inkluderer gummi, glass og svovel.

Er en diamant et krystallinsk eller et amorft fast stoff?

For eksempel, diamant og grafitt er to krystallinsk former for karbon, mens amorf karbon er en ikke-krystallinsk form. Polymorfer, til tross for at de har de samme atomene, kan ha veldig forskjellige egenskaper. For eksempel, diamant er blant de hardeste stoffene man kjenner til, mens grafitt er så mykt at det brukes som smøremiddel.

Anbefalt: