Hvordan aktiveres RTK?
Hvordan aktiveres RTK?

Video: Hvordan aktiveres RTK?

Video: Hvordan aktiveres RTK?
Video: Полный курс Redux Toolkit + RTK Query для начинающих | Редакс за 2 часа! 2024, Mars
Anonim

RTK-er er transmembrane proteinreseptorer som hjelper celler til å samhandle med naboene i et vev. Spesielt bindingen av et signalmolekyl med en RTK aktiveres tyrosinkinase i den cytoplasmatiske halen av reseptoren.

Herav, hvordan aktiveres tyrosinkinase?

Tyrosinkinaser er enzymer som selektivt fosforylerer tyrosin rester i forskjellige underlag. Reseptor tyrosinkinaser er aktivert ved ligandbinding til deres ekstracellulære domene. Ligander er ekstracellulære signalmolekyler (f.eks. EGF, PDGF etc) som induserer reseptordimerisering (unntatt insulinreseptor).

I tillegg, hva gjør tyrosinkinasereseptorer i en celle når de aktiveres? Inaktive proteiner innenfor de celle binder seg til det fosforylerte tyrosin rester overføres fosfatet til proteinene, og proteinene blir aktive. Nei, noen er proteiner lokalisert i cytoplasma eller kjernen til celle.

Med tanke på dette, hva er RTK-signalering?

Reseptortyrosinkinaser (RTK) er celleoverflatereseptorene med høy affinitet for mange polypeptidvekstfaktorer, cytokiner og hormoner. Mutasjoner i reseptor tyrosinkinaser fører til aktivering av en serie av signalisering kaskader som har mange effekter på proteinuttrykk.

Hvor er tyrosinkinasereseptorer lokalisert?

Signaleringsmekanismer nedstrøms for aktivert reseptor tyrosinkinaser . I de fleste tilfeller er fosfotyrosinrekrutteringsstedene i RTK-er plassert i C-terminalens hale reseptor , den juxtamembrane regionen, eller kinase sett inn region.

Anbefalt: