Hva gjelder treghetsloven for?
Hva gjelder treghetsloven for?

Video: Hva gjelder treghetsloven for?

Video: Hva gjelder treghetsloven for?
Video: Inertia: Newton’s First Law 2024, Kan
Anonim

Prinsippet eller Treghetsloven sier: en masse i hvile har en tendens til å forbli i ro; en masse som beveger seg med en konstant hastighet har en tendens til å fortsette å bevege seg med den hastigheten, med mindre den påvirkes av en ytre kraft. Newtons første Lov of Motion sier at ingen kraft er nødvendig for å holde noe i bevegelse i en rett linje med konstant hastighet.

I denne forbindelse, hva er treghetsloven og eksempler?

I utgangspunktet lov sier at en gjenstand i hvile forblir i ro og en gjenstand fortsetter sin bevegelsestilstand til en ekstern kraft virker på den. Her er det noe eksempler : Ens kroppsbevegelse til siden når en bil gjør en skarp sving. Stramming av sikkerhetsbelter i en bil når den stopper raskt.

Man kan også spørre, hvorfor er treghetsloven viktig? Treghet er viktig fordi den forteller deg hvor mye kraft, eller hvis du er relativist, hvor mye energi, uansett hva det er, som kreves for å akselerere en kropp. Newton antok at dette ville være det samme overalt.

Angående dette, hvordan forholder Newtons første lov seg til treghet?

Newtons første lov av bevegelse sier at en kropp i ro forblir i ro, eller, hvis den er i bevegelse, forblir i bevegelse med konstant hastighet med mindre den påvirkes av en netto ekstern kraft. Treghet er en gjenstands tendens til å forbli i ro eller forbli i bevegelse. Treghet er relatert til en gjenstands masse.

Hva er eksempelet på treghet?

Ta en titt på eksempler på treghet. Ens kropp bevegelse til siden når en bil gjør en skarp sving. Stramming av sikkerhetsbelter i en bil når den stopper raskt. En ball som ruller ned en bakke vil fortsette å rulle med mindre friksjon eller en annen kraft stopper den.

Anbefalt: