Hva gjør at platene trekkes fra hverandre?
Hva gjør at platene trekkes fra hverandre?

Video: Hva gjør at platene trekkes fra hverandre?

Video: Hva gjør at platene trekkes fra hverandre?
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Plater på vår planets overflate bevege seg på grunn av den intense varmen i jordens kjerne som årsaker smeltet stein i mantellaget for å bevege seg. Den beveger seg i et mønster som kalles en konveksjonscelle som dannes når varmt materiale stiger, avkjøles og til slutt synker ned. Når det avkjølte materialet synker ned, varmes det opp og stiger opp igjen.

Tilsvarende, hva er de 3 årsakene til platebevegelse?

Mantelkonveksjonsstrømmer, møneskyv og platetrekk er tre av styrkene som er foreslått som hoved - drivere av platebevegelse (basert på Hva som driver plater ? Pete Loader). Det er en rekke konkurrerende teorier som prøver å forklare hva som driver bevegelse av tektonisk plater.

hva dannes når to kontinentalplater trekkes fra hverandre? Magma siver deretter opp fra mantelen for å fylle ut rommet mellom plater , og danner en hevet rygg kalt en midthavsrygg. Magmaen sprer seg også utover, og danner ny havbunn og ny havskorpe. Når to kontinentalplater divergerer, utvikles en dallignende rift.

Videre, hva skjer når tektoniske plater trekker fra hverandre?

?Jordskorpen og den øvre mantelen er delt i mange plater kalt tektoniske plater som er som biter av et puslespill. Den skjer når to tektoniske plater trekkes fra hverandre og stein fra mantelen stiger opp gjennom åpningen for å danne ny overflatebergart når den avkjøles.

Hva er ildringen og hvor befinner den seg?

Stillehavet

Anbefalt: