Hvorfor vil en familie bruke en genetisk rådgiver, hvilket formål tjener de?
Hvorfor vil en familie bruke en genetisk rådgiver, hvilket formål tjener de?

Video: Hvorfor vil en familie bruke en genetisk rådgiver, hvilket formål tjener de?

Video: Hvorfor vil en familie bruke en genetisk rådgiver, hvilket formål tjener de?
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Genetiske rådgivere arbeide som en del av et helseteam, gi informasjon og støtte til familier påvirket av eller i fare for en genetisk lidelse. Spesielt, genetiske rådgivere kan hjelp familier å forstå betydningen av genetisk lidelser i sammenheng med kulturelle, personlige og familiære situasjoner.

Her, hva er genetisk rådgivning og hvorfor er det viktig?

“ Genetisk rådgivning tjenester kan avgjøre om barnet ditt er i faresonen for genetisk lidelser og gi støtte underveis og hjelpe deg med å forberede deg på fødselen av et barn med spesielle behov. Genetiske rådgivere hjelpe folk å forstå hvordan fødselsskader, gener og medisinske tilstander forekommer i familier.

For det andre, hva er jobben til en genetisk rådgiver? Genetiske rådgivere er utdannede spesialister som fastslår risikofaktorer for arvelige sykdommer og lidelser hos pasienter. De tilbyr genetisk testing og tilby utdanning og rådgivning til pasienter og deres familier. En mastergrad i feltet er nødvendig, og noen stater gir mandat lisens for yrket.

I forhold til dette, hva er en fordel med genetisk rådgivning?

Noen fordelene med genetisk testing inkluderer: En følelse av lettelse fra usikkerhet. Reduser risikoen for kreft ved å gjøre visse livsstilsendringer hvis du har et positivt resultat. Inngående kunnskap om din kreftrisiko. Informasjon for å hjelpe med å ta informerte medisinske og livsstilsbeslutninger.

Hvorfor anbefaler leger genetisk testing?

Det er flere grunner til at du kan gjøre genetisk testing . For å diagnostisere en sykdom eller en type sykdom. For å bestemme årsaken til en sykdom. For å bestemme behandlingsalternativer for en sykdom.

Anbefalt: