Hva er de 3 delene av en brøk?
Hva er de 3 delene av en brøk?

Video: Hva er de 3 delene av en brøk?

Video: Hva er de 3 delene av en brøk?
Video: Math Antics - Fractions Are Parts 2024, Kan
Anonim

Det øverste tallet på en brøkdel kalles telleren og den nederste delen er nevneren.

Dessuten, hvor mange deler av en brøk er det?

Når du skriver a brøkdel det er to hoved deler : telleren og nevneren. Telleren er hvor mange deler du har. Nevneren er hvor mange deler det hele ble delt inn i. Brøker skrives med telleren over nevneren og en linje mellom dem.

Man kan også spørre, hva er brøken? EN brøkdel (fra latin fractus, "brudd") representerer en del av en helhet eller, mer generelt, et hvilket som helst antall like deler. Når det snakkes på daglig engelsk, a brøkdel beskriver hvor mange deler av en viss størrelse det er, for eksempel en halv, åtte femtedeler, tre fjerdedeler.

Deretter kan man også spørre, hva er 1/3 av en helhet?

3. Hvis et ark er delt i tre like deler, kalles hver del en tredjedel av hel ark. Dermed er en av de tre like deler av a hel kalles en tredjedel av det og uttrykkes som 1/3 , som er skrevet som en tredjedel eller en på tre.

Hva er brøk og eksempel?

EN brøkdel forteller oss bare hvor mange deler av en helhet vi har. Du kan kjenne igjen en brøkdel ved skråstreken som er skrevet mellom de to tallene. Vi har et topptall, telleren, og et nederste tall, nevneren. Til eksempel , 1/2 er en brøkdel . Så 1/2 av en pai er en halv pai!

Anbefalt: