Hva er hovedbruken av bredde- og lengdegrader?
Hva er hovedbruken av bredde- og lengdegrader?

Video: Hva er hovedbruken av bredde- og lengdegrader?

Video: Hva er hovedbruken av bredde- og lengdegrader?
Video: Digital LAVterskelsending 2020 2024, Kan
Anonim

Breddegrad og lengdegrad er ganske enkelt en vanlig brukt koordinatsystem altså brukt å identifisere et sted på den imaginære sfæriske overflaten av jorden - når brukt med høyde gir de en plassering faktisk på den faktiske overflaten av jorden.

Bare så, hvorfor er lengde- og breddegrader viktige?

Linjer av breddegrad og lengdegrad har en veldig viktig rolle: Den spesielle plasseringen av ethvert sted på jorden kan bare spores nøyaktig ved hjelp av breddegrad og lengdegrad av det stedet. Breddegrad også hjelpe oss med å forstå mønsteret av vindsirkulasjon på den globale overflaten.

Deretter er spørsmålet, hva er breddegrad og lengdegrad i enkle termer? breddegrad : er en geografisk koordinater som spesifiserer nord sør posisjon på jordoverflaten. breddegrad er en vinkel som varierer fra null grader til 90 grader (sør-nord) lengdegrad : er en geografisk koordinater som spesifiserer øst-vest posisjon på jordoverflaten.

Foruten dette, hva er betydningen av breddegrad?

Disse linjene lar deg raskt og nøyaktig lokalisere steder og funksjoner på jordens overflate. Breddegrad og lengdegrad også spille en viktig rolle i å bestemme tider og datoer. Breddegrad : Linjer av breddegrad er imaginære linjer som går i øst-vest (side-til-side) retning rundt jorden.

Hva er de 2 hovedlengdelinjene?

Vel, det er det to svært betydningsfulle: den linjer ved null* og 180*. Null* linje kalles Prime Meridian, og den går veldig nær Greenwich England. Det er der den første tidssonen er, eller Zulu Time. Det er slik vi stiller klokkene våre over hele verden!

Anbefalt: