Hvor langt trekker en tomme regn ned i bakken?
Hvor langt trekker en tomme regn ned i bakken?

Video: Hvor langt trekker en tomme regn ned i bakken?

Video: Hvor langt trekker en tomme regn ned i bakken?
Video: КЕМПИНГ В Нарнии - Дождь, Снег, Гром и Молния 2024, Kan
Anonim

1 fot

Med tanke på dette, hvor langt trekker vannet ned i bakken?

Som regel, vann siver ned i den umettede sonen beveger seg veldig sakte. Forutsatt en typisk dybde til vann tabell på 10 til 20 meter, kan sivtiden være et spørsmål om minutter ved grove steinblokker, til måneder eller til og med år hvis det er en mye leire i fint sediment.

I tillegg, hvordan konverterer du tommer regn til liter? Multipliser det forrige resultatet med én tomme med nedbør . Resultatet er den tomme regn gir 4, 014, 489, 600 kubikk tommer vann per kvadratkilometer. Del resultatet på 231 kubikk tommer per gallon , og få resultatet på 17, 378, 743 gallons per kvadratkilometer for en tomme med nedbør.

Deretter er spørsmålet, er en tiendedel av en tomme regn mye?

Moderat nedbør måler 0,10 til 0,30 tommer regn per time. Meteorologer bruker disse begrepene i sine prognoser eller en faktisk værhendelse, for eksempel "dagens lys regn byger resulterte i seks tideler av en tomme av nedbør."

Hvor mye regn er nok for planter?

Den effektive rotsonen for de fleste planter er 3 fot. Så hvis du har 3 fot med sandjord, trenger du 3 tommer regn der ingen vann renner av for å fukte jorden 3 fot dyp.

Anbefalt: