Hva er forskjellen mellom nominell og ordinær?
Hva er forskjellen mellom nominell og ordinær?

Video: Hva er forskjellen mellom nominell og ordinær?

Video: Hva er forskjellen mellom nominell og ordinær?
Video: Nominell og effektiv rente 2024, Kan
Anonim

Nominell data er en gruppe ikke-parametriske variabler, mens Ordinal data er en gruppe av ikke-parametrisk ordnede variabler. Selv om de begge er ikke-parametriske variabler, er det som skiller dem det faktum at ordinær data er plassert i en slags rekkefølge etter deres posisjon.

Deretter kan man også spørre, er årstall nominelle eller ordinære?

Ordinal variabler er kategoriske. Til slutt kan år være en nominell variabel. Du kan ha data om dødsåret til en rekke personer. Nominell variabler er kategoriske.

Man kan også spørre, er inntekten nominell eller ordinær? nominell - kilde til inntekt (lønn, renter osv.) ordinær – underklasse, middelklasse osv.

På denne måten, hva er et eksempel på ordinære data?

Ordinaldata er data som er plassert i en slags rekkefølge eller skala. (Igjen, dette er lett å huske fordi ordinær høres ut som orden). An eksempel på ordinære data vurderer lykke på en skala fra 1-10. I skala data det er ingen standardisert verdi for forskjellen fra en poengsum til den neste.

Er alder en nominell variabel?

For å huske hvilken type data nominelle variabler beskrive, tenke nominell = navn. For eksempel en aldersvariabel målt kontinuerlig kan ha en verdi på 23.487 år gammel - hvis du ønsket å få det spesifikt! En kontinuerlig variabel regnes som forhold hvis det har et meningsfullt nullpunkt (dvs. som i alder eller avstand).

Anbefalt: