Inneholder intensiverende skjermer sølvbromidkrystaller?
Inneholder intensiverende skjermer sølvbromidkrystaller?

Video: Inneholder intensiverende skjermer sølvbromidkrystaller?

Video: Inneholder intensiverende skjermer sølvbromidkrystaller?
Video: Screen Film Radiography | Røntgenfysikk | Radiologifysikkkurs #30 2024, Kan
Anonim

INTENSIFISERER OG FLUORESCERENDE SKJERMER OG XERORADIOGRAFI

For filmer eksponert i fravær av skjermer de berørte sølvbromidkrystaller er fordelt over hele emulsjonens tykkelse og lengre utvikling kreves hvis alle disse skal omdannes til sølv.

Følgelig, hva skjer med sølvbromid i lys?

Når sølvbromid eller AgBr holdes i sollys en kjemisk reaksjon inntreffer . Kjemisk nedbrytning kalt fotokjemisk reaksjon inntreffer hvor sølvbromid blir til grå farge. Når vi beholder sølvbromid i sollys og etter 2 til 3 timer ble den i grå farge.

hvorfor brukes intensiverende skjermer i radiografi? Intensifiserende skjermer er brukt i røntgen kassett til intensivere effekten av røntgen foton ved å produsere et større antall lysfotoner. Det reduserer mAs som kreves for å produsere en spesiell tetthet og reduserer dermed pasientdosen betydelig.

Dessuten, hva er intensiverende skjermer laget av?

An intensiverende skjerm er et plastark belagt med fluorescerende materiale kalt fosfor. Fosfor er materialer som omdanner fotonenergi til lys.

Hva brukes sølvbromid til?

Bruker : På grunn av sin lysfølsomme natur, er de viktigste bruksområdene for sølvbromid er i fotografering. Det er brukt i fotografiske filmer og plater. Det er også brukes til infrarøde applikasjoner, for lysfølsomme briller og halvledere.

Anbefalt: