Hvilket stoff leder elektrisitet i både fast og smeltet tilstand?
Hvilket stoff leder elektrisitet i både fast og smeltet tilstand?

Video: Hvilket stoff leder elektrisitet i både fast og smeltet tilstand?

Video: Hvilket stoff leder elektrisitet i både fast og smeltet tilstand?
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Kan
Anonim

Disse delokaliserte elektronene er tilstede i både en fast og smeltet tilstand , derfor kan natrium lede strøm i begge stater . Natriumjodid er heteroatomisk, og elektronegativitetsforskjellen mellom natrium og jodid gjør bindingen deres ionisk. Ioniske forbindelser danner det som kalles en krystallgitterstruktur.

Deretter kan man også spørre, hvilket stoff vil lede elektrisitet i både fast og flytende fase?

Siden ionene ikke kan bevege seg, ioniske faste stoffer er ikke-konduktører av elektrisitet . Når fast er smeltet til en væske ionene er imidlertid fritt til å migrere. Derfor ionisk væsker er gode dirigenter av elektrisk strøm. En dirigent er en substans i stand til å sende elektrisitet og/eller varme.

Dessuten, hvilke stoffer kan lede elektrisitet når de er faste? Alle fast metaller har noen ledende egenskaper, og gull og kobber er blant noen av de beste. Noen i utgangspunktet ikke-metalliske materialer kan også lede strøm i fast form, som grafitt og silisium. Forbindelser av metaller gjøre ikke lede strøm som en fast , men metaller er gode ledere av elektrisitet.

Dessuten, hvorfor leder metaller elektrisitet i både fast og flytende tilstand?

Elektronene i a metall er mobil inn både de fast og flytende tilstand . I saltet er ionene ubevegelige i fast krystallinsk form. Metaller vil lede strøm i enten fast eller flytende tilstand . Også ioniske forbindelser som salt, som gjøre ikke lede strøm i deres fast tilstand vil oppførsel når den er smeltet.

Kan metaller lede elektrisitet i smeltet tilstand?

Smeltede metaller gjør det ikke alltid oppfører seg på samme måte som deres solide stat . Når det er sagt, elektrisk ledende metaller fortsatt lede strøm når smeltet men de blir mer motstandsdyktige når temperaturen stiger.

Anbefalt: