Hvordan vet du om brøker er likeverdige?
Hvordan vet du om brøker er likeverdige?

Video: Hvordan vet du om brøker er likeverdige?

Video: Hvordan vet du om brøker er likeverdige?
Video: Likeverdige brøker 2024, Kan
Anonim

En enkel måte å se på hvordan du sjekker etter ekvivalente brøker er å gjøre det som kalles "kryss-multiplikere", som betyr multiplum telleren av en brøkdel ved nevneren til den andre brøkdel . Så gjør det samme omvendt. Sammenlign nå de to svarene for å se hvis de er lik.

Følgelig, hva er en ekvivalent brøk?

I matematikk, ekvivalente fraksjoner kan defineres som brøker med forskjellige tellere og nevnere som representerer samme verdi eller andel av helheten. Her er et eksempel på ekvivalente fraksjoner.

Man kan også spørre seg, hva er en ekvivalent? Tilsvarende brøker har forskjellige tellere og nevnere, men samme verdi. Hvis du multipliserer eller deler en hvilken som helst brøk med en brøkform av 1 (dvs.: 2/2, 3/3, 4/4), vil den nye brøken være tilsvarende til den opprinnelige brøken.

Foruten ovenfor, hvordan vet du om brøker er større eller mindre?

Hvis nevnerne er de samme, da brøkdel med større telleren er større brøkdel . De brøkdel med mindre numeratoris mindre brøkdel . Og, som nevnt ovenfor, hvis tellerne er like, den brøker er likeverdige. Bruk for å sammenligne de to brøker og.

Hva er lik 3/5 Brøken?

Brøker tilsvarende til 1/2 er 2/4, 3 /6, 4/8, 5 /10, 6/12 Brøker tilsvarende til 1/ 3 er 2/6, 3 /9, 4/12, 5 /15, Brøker tilsvarende til 1/4 er 2/8, 3 /12, 4/16, 5 /20,

Anbefalt: