Hva er den kjemiske formelen for svovel?
Hva er den kjemiske formelen for svovel?

Video: Hva er den kjemiske formelen for svovel?

Video: Hva er den kjemiske formelen for svovel?
Video: Navnsetting av uorganiske forbindelser 2024, Kan
Anonim

Svovel (på britisk engelsk, svovel ) er en kjemisk grunnstoff med symbolet S og atomnummer 16. Det er rikelig, multivalent og ikke-metallisk. Under normale forhold, svovel atomer danner sykliske oktatomiske molekyler med a kjemisk formel S8. Elementært svovel er et lysegult, krystallinsk fast stoff ved romtemperatur.

Tilsvarende, hva brukes svovel i?

Bruk av svovel svovel er også brukt i vulkanisering av naturgummi, som soppdrepende middel, i svart krutt, i vaskemidler og ved fremstilling av fosfatgjødsel. Svovel er et viktig element for alle former for liv. Det er en komponent av to aminosyrer, cystein og metionin.

Foruten ovenfor, hva er de kjemiske egenskapene til svovel? Svovel Kjemiske egenskaper Svovel er et luktfritt, smakløst, lysegult fast stoff. Det er et reaktivt element som gitt gunstige omstendigheter kombineres med alle andre elementer unntatt gasser, gull og platina. Svovel vises i en rekke forskjellige allotropiske modifikasjoner: rombiske, monokliniske, polymere og andre.

På denne måten, hva er den kjemiske formelen for strontium og svovel?

SrS

Hva brukes svovelpulver til?

Soppdrepende middel. Svovel kontrollerer meldugg og sopp på bladene. Den fungerer best når den påføres på tørre blader. Svovel hindrer mugg og må påføres før soppen legger seg.

Anbefalt: