Hva er et kodonhjul?
Hva er et kodonhjul?

Video: Hva er et kodonhjul?

Video: Hva er et kodonhjul?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

En aminosyre kodonhjul (også kjent som en aminosyrefarge hjul ) er et nyttig verktøy for å finne hvilken aminosyre som er oversatt fra RNA-sekvensen din. Codon hjul brukes av forskere, forskere og studenter under RNA-oversettelse for å finne aminosyrene for den sekvensen som et raskt og enkelt referanseverktøy.

Med tanke på dette, hvordan bruker du det genetiske kodehjulet?

Bruk kodonet hjul å oversette DNA kodoner til aminosyrer. For å dekode et kodon, finn den første bokstaven i sekvensen din i den indre sirkelen og jobb deg utover for å se den tilsvarende aminosyren. For eksempel: CAT koder for H (hisitidin). *Vær oppmerksom på at dette hjul bruker sansen DNA kodoner (5' til 3').

Ved siden av ovenfor, er N terminus 5 eller 3? Og RNA er alltid polymerisert i fem prime til de tre prime retningene. Nå med vår aminosyre, merker vi denne enden, som er vår amino endestasjon , som N og denne enden som er vår karboksy endestasjon som C.

Tilsvarende, hvor mange aminosyrer er det på kodonhjulet?

I denne koden kan hvert nukleotid i et DNA- eller RNA-molekyl kode for ett aminosyre i et protein. Men denne koden kan faktisk ikke fungere, fordi det er 20 20 2020 aminosyrer ofte funnet i proteiner og bare 4 4 44 nukleotidbaser i DNA eller RNA.

Hva koder et kodon for?

genetisk kode …en enhet kjent som kodon , hvilken koder for en aminosyre. For eksempel er sekvensen AUG en kodon som spesifiserer aminosyren metionin. Det er 64 mulige kodoner , hvorav tre gjøre ikke kode for aminosyrer, men indikerer slutten på et protein.

Anbefalt: