Hva kreves for oversettelse?
Hva kreves for oversettelse?

Video: Hva kreves for oversettelse?

Video: Hva kreves for oversettelse?
Video: Hva gjør en oversetter? 2024, Kan
Anonim

Nøkkelkomponentene nødvendig for oversettelse er mRNA, ribosomer, tRNA og aminoacyl-tRNA-syntetaser. Under oversettelse mRNA-nukleotidbaser leses som tre basekodoner, som hver koder for en bestemt aminosyre.

Angående dette, hva er prosessen med oversettelse?

Oversettelse er den prosessen med å oversette sekvensen av et messenger RNA (mRNA) molekyl til en sekvens av aminosyrer under proteinsyntese. Den genetiske koden beskriver forholdet mellom sekvensen av basepar i et gen og den tilsvarende aminosyresekvensen som det koder for.

Dessuten, hva er oversettelse i DNA? Oversettelse er prosessen som tar informasjonen som sendes fra DNA som budbringer-RNA og gjør det til en serie aminosyrer bundet sammen med peptidbindinger. Ribosomet er stedet for denne handlingen, akkurat som RNA-polymerase var stedet for mRNA-syntese.

I tillegg, hva er de fire trinnene i oversettelsen?

Oversettelse skjer i fire trinn: aktivering (gjør klar), initiering (start), forlengelse (gjør lengre) og avslutning (Stoppe). Disse begrepene beskriver vekst av aminosyrekjeden (polypeptid). Aminosyrer bringes til ribosomer og settes sammen til proteiner.

Hva er de 3 trinnene i oversettelse?

Oversettelse: Begynnelse, midten og slutt Oversettelse har stort sett de samme tre delene, men de har mer avanserte navn: initiering , forlengelse og oppsigelse. Initiering ("begynnelse"): i dette stadiet kommer ribosomet sammen med mRNA og det første tRNA slik at oversettelse kan begynne.

Anbefalt: