Hvordan er kjemisk gjødsel skadelig for mennesker?
Hvordan er kjemisk gjødsel skadelig for mennesker?

Video: Hvordan er kjemisk gjødsel skadelig for mennesker?

Video: Hvordan er kjemisk gjødsel skadelig for mennesker?
Video: Киевский торт_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Avhengig av mengden gjødsel konsumert, kan det forårsake forstyrrelser i nyrene, lungene og leveren og til og med forårsake kreft. Dette skyldes de giftige metallene som gjødsel ha. Gjødsel fjerne næringsstoffene i jorda, og skade jorda og nærmiljøet.

Dessuten, hvordan påvirker gjødsel menneskers helse?

Overdreven bruk av gjødsel kan forurense undergrunnsvannet med nitrat, og det er så mye farlig til mennesker eller husdyr. Nitratkonsentrert vann kan immobilisere noe av hemoglobinet i blodet.

På samme måte, hva er de skadelige effektene av kjemisk gjødsel Klasse 9? Svar: Kjemisk gjødsel gir mineraler som løses opp i vann og er umiddelbart tilgjengelige for planter. Men de kan rømme fra jorda og forurense grunnvannet, elver og innsjøer. Kjemisk gjødsel kan også drepe bakterier og andre mikroorganismer i jorda.

Foruten dette, hvordan er gjødsel skadelig?

Når overflødig næringsstoffer fra alle gjødsel vi bruker avløp ut i vannveiene våre, de forårsaker algeoppblomstring noen ganger stor nok til å gjøre vannveier ufremkommelige. Når algene dør, synker de til bunnen og brytes ned i en prosess som fjerner oksygen fra vannet.

Hvordan påvirker kjemisk gjødsel miljøet?

Overdreven bruk av gjødsel fører til eutrofiering. Gjødsel inneholder stoffer, inkludert nitrater og fosfor som strømmer ut i innsjøer og hav gjennom regn og kloakk. Disse stoffene øker den overdrevne veksten av alger i vannmassene, og reduserer dermed oksygennivået for vannlevende liv.

Anbefalt: