Hvordan demonstrerer massespektrometri eksistensen av isotoper?
Hvordan demonstrerer massespektrometri eksistensen av isotoper?

Video: Hvordan demonstrerer massespektrometri eksistensen av isotoper?

Video: Hvordan demonstrerer massespektrometri eksistensen av isotoper?
Video: George Knapp Λ Colm Kelleher: Skinwalkers, Hitchhiker Effect 2024, Kan
Anonim

Isotoper har forskjellige atommasser. Den relative overfloden av hver isotop kan bestemmes ved hjelp av massespektrometri . EN massespektrometer ioniserer atomer og molekyler med en høyenergielektronstråle og avleder deretter ionene gjennom et magnetfelt basert på deres masse -til-ladingsforhold (m/z m/z m/z).

Her, hvordan demonstrerer data fra massespektrometri eksistensen av isotoper?

Nei, de fleste elementer eksistere i naturen som annerledes isotoper av samme element. Når en prøve av et rent element er analysert med en massespektrometer , Hver isotop vil bli ionisert og oppdaget. De masse spekteret representerer hver isotop som en topp, plotter sin masse ladeforhold (m/z) og dens relative intensitet.

Dessuten, hvordan beregner du gjennomsnittlig masse av en isotop? Til regne ut de gjennomsnittlig masse , konverter først prosentene til brøker (del dem på 100). Deretter, regne ut de masse tall. Kloret isotop med 18 nøytroner har en overflod på 0,7577 og en masse antall 35 amu.

Følgelig, hvordan identifiserer massespektrometri forbindelser?

Den høyeste- masse ion i en spekteret er normalt ansett for å være det molekylære ion, og lavere- masse ioner er fragmenter fra det molekylære ion, forutsatt prøven er en enkelt ren sammensatt . Selv om disse forbindelser er veldig lik i størrelse, det er en enkel sak å identifisere dem fra deres individuelle masse spektre.

Hva har en masse på 1 amu?

En atommasseenhet (symbolisert AMU eller amu) er definert som nøyaktig 1/12 massen til et karbon-12-atom. Karbon-12 (C-12) atomet har seks protoner og seks nøytroner i sin kjerne. I upresise termer er en AMU gjennomsnittet av proton hvilemasse og nøytron hvilemasse.

Anbefalt: