Hva er den vertikale bevegelsen til et prosjektil?
Hva er den vertikale bevegelsen til et prosjektil?

Video: Hva er den vertikale bevegelsen til et prosjektil?

Video: Hva er den vertikale bevegelsen til et prosjektil?
Video: Kinematics Part 2: Vertical Motion 2024, Kan
Anonim

Det horisontale hastighet av et prosjektil er konstant (en aldri skiftende verdi), Det er en vertikal akselerasjon forårsaket av tyngdekraften; verdien er 9,8 m/s/s, ned, Den vertikale hastighet av et prosjektil endres med 9,8 m/s hvert sekund. Den horisontale bevegelsen til et prosjektil er uavhengig av dens vertikale bevegelse.

På denne måten, hvilken type bevegelse er den vertikale bevegelsen til et prosjektil?

Som diskutert tidligere i denne leksjonen, a prosjektil er et objekt som den eneste kraften som virker på er tyngdekraften. Mange prosjektiler ikke bare gjennomgå en vertikal bevegelse , men også gjennomgå en horisontal bevegelse . Det vil si at når de beveger seg oppover eller nedover, beveger de seg også horisontalt.

Dessuten, hva er de to typene prosjektilbevegelser? Prosjektil bevegelse kan forekomme i rett bane, sirkulær, parabolsk, hyperbolsk, elliptisk osv. I de fleste tilfeller Prosjektil bevegelse kan klassifiseres i to kategorier (for bevegelse i et plan i parabolsk bane) avhengig av om det horisontale nivået til prosjektil i løpet av bevegelse forblir den samme eller ikke.

Dessuten, hva er vertikal bevegelse?

Vertikal bevegelse . Vertikal bevegelse omtales som bevegelse av objektet mot tyngdekraften. Det er den bevegelse som er vinkelrett på den rette eller flate overflaten. Hastigheten til kulen i oppover bevegelse er ekvivalent med hastigheten på nedover bevegelse.

Hva er formelen for prosjektilbevegelse?

Et objekt skutt inn i prosjektil bevegelse vil ha en innledende utskytningsvinkel alt fra 0 til 90 grader. Rekkevidden til et objekt, gitt startvinkelen og starthastigheten er funnet med: R=v2isin2θig R = v i 2 sin ? 2 θ i g.

Anbefalt: