Hva er årsaken til Kodominans?
Hva er årsaken til Kodominans?

Video: Hva er årsaken til Kodominans?

Video: Hva er årsaken til Kodominans?
Video: Codominance | Genetics | Biology | FuseSchool 2024, April
Anonim

I noen tilfeller er det recessive genet normalt og det dominerende genet defekt. I slike tilfeller kan det dominerende genet blokkere funksjonen til det recessive genet på en eller annen måte. Dette er eksempler på fullstendig dominans. Kodominans er når begge proteinene som produseres fungerer forskjellig, og hver har en unik innflytelse.

Angående dette, hvorfor skjer Codominance?

Kodominans oppstår når begge alleler viser dominans, som i tilfellet med AB-blodtypen (IEN JegB) hos mennesker. Videre representerer de humane ABO-blodgruppene et annet avvik fra Mendelsk enkelhet siden det er mer enn to alleler (A, B og O) for denne spesielle egenskapen.

Videre, hva er Codominance eksempel? Når to alleler for en egenskap uttrykkes likt uten å være recessive eller dominerende, skaper det samdominans . Eksempler av samdominans inkludere en person med blodtype AB, som betyr at både A-allelen og B-allelen er like uttrykt.

Folk spør også, hva er en codominance?

Samdominans er et forhold mellom to versjoner av et gen. Individer mottar én versjon av et gen, kalt en allel, fra hver forelder. Hvis allelene er forskjellige, vil det dominerende allelet vanligvis uttrykkes, mens effekten av det andre allelet, kalt recessivt, er maskert.

Hvordan er blodtype et eksempel på codominance?

kombinasjon av alleler egenskaper, men alleler kan være codominant - dvs. verken fungerer som dominant eller recessiv. An eksempel er den menneskelige ABO blod system; personer med type AB blod har ett allel for A og ett for B. (Personer med ingen av dem er type O.) Se også dominans; recessivitet.

Anbefalt: