Hva er et eksempel på en befolkningsandel?
Hva er et eksempel på en befolkningsandel?

Video: Hva er et eksempel på en befolkningsandel?

Video: Hva er et eksempel på en befolkningsandel?
Video: Analyse*: Hvordan Wagenknecht fortsatt vinner med hendene bundet (i en ARD-sending). 2024, Kan
Anonim

Hva er Befolkningsandel ? EN befolkningsandel er en brøkdel av befolkning som har en viss egenskap. Til eksempel , la oss si at du hadde 1 000 personer i befolkning og 237 av disse menneskene har blå øyne. Andelen av personer som har blå øyne er 237 av 1 000 eller 237/1000.

På samme måte spørs det, hvordan finner man befolkningsandelen?

Formel Gjennomgå p' = x / n der x representerer antall suksesser og n representerer prøvestørrelsen. Variabelen p' er prøven proporsjon og fungerer som punktestimat for det sanne befolkningsandel.

Videre, hva er prøveandelen? De prøveandel er brøkdelen av prøver som var suksesser, så. (1) For stor har en tilnærmet normalfordeling.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom en utvalgsandel og en populasjonsandel?

Derfor har den et sett med mulige verdier, en sannsynlighetsfordeling, en forventet verdi eller gjennomsnitt, en varians og et standardavvik. Det vil si middelverdien eller forventet verdi av prøveandel er det samme som befolkningsandel . Legg merke til at dette ikke er avhengig av prøve størrelse eller befolkning størrelse.

Hva er Cochran-formelen?

De Cochran formel lar deg beregne en ideell prøvestørrelse gitt et ønsket presisjonsnivå, ønsket konfidensnivå og den estimerte andelen av attributtet som er tilstede i populasjonen. p er den (estimerte) andelen av populasjonen som har den aktuelle egenskapen, · q er 1 – p.

Anbefalt: