Hva er det ideelle voltmeteret?
Hva er det ideelle voltmeteret?

Video: Hva er det ideelle voltmeteret?

Video: Hva er det ideelle voltmeteret?
Video: What is the resistance of ideal ammeter and ideal voltmeter? 2024, Kan
Anonim

De ideelt voltmeter er et teoretisk konsept av en voltmeter som ikke påvirker kretsen, fordi strømmen til ideelt voltmeter er null. I henhold til Ohms lov er den interne impedansen til ideelt voltmeter må være uendelig. Moderne Digital voltmeter har svært høy intern impedans.

På samme måte kan man spørre, hvilke egenskaper bør et ideelt voltmeter ha?

Et ideelt voltmeter ville ha uendelig motstand , et idiotsikkert system for å forhindre eksponering for overspenning (automatisk rangering), og være fri for å spørre. Et ideelt amperemeter ville ha null motstand og et idiotsikkert system for å forhindre eksponering for overspenning (automatisk rangering), og igjen gratis for å spørre.

Vet også, har et ideelt voltmeter stor eller liten motstand? An ideelt Amperemeter har null motstand og en ideelle Voltmeter har uendelig motstand . Tenk et øyeblikk på måten de vanligvis brukes til å måle strøm og spenning i en krets.

Følgelig, hvorfor motstanden til det ideelle voltmeteret er uendelig?

Ville den stoppe strømmen i hele kretsen på grunn av den høye motstand ? Ideelt voltmeter har uendelig motstand så ingen strøm vil flyte. Det er derfor voltmetere er plassert parallelt med kretsen, ikke i serie. Amperemeter er imidlertid plassert i serie og har lavt motstand.

Hvorfor kalles potensiometer et ideelt voltmeter?

Potetiometeret er kalt et ideelt voltmeter fordi i motsetning til voltmeter den trekker ikke strømmen fra hovedkretsen. De voltmeter trekke strøm fra hovedkretsen for å måle spenningen over kretselementet. Så i en potensiometer , strømmen flyter allerede og spenningsfallet måles kun.

Anbefalt: