Hvilke bevis kan du sitere for lysets partikkelnatur?
Hvilke bevis kan du sitere for lysets partikkelnatur?

Video: Hvilke bevis kan du sitere for lysets partikkelnatur?

Video: Hvilke bevis kan du sitere for lysets partikkelnatur?
Video: Bernardo Kastrup Λ Susan Blackmore: Conscious Illusion? 2024, Kan
Anonim

Diffraksjon, polarisering og interferens er bevis av bølgen lysets natur ; den fotoelektriske effekten er bevis av lysets partikkelnatur.

På samme måte spørs det, hvilket eksperiment som best demonstrerer lysets partikkellignende natur?

I moderne fysikk, dobbeltspalten eksperiment er en demonstrasjon av det lys og materie kan vise karakteristikker av både klassisk definerte bølger og partikler ; dessuten viser den det fundamentalt sannsynlige natur av kvantemekaniske fenomener.

Spørsmålet er deretter, hvorfor er fotonene av fiolett lys mer vellykkede med å fjerne elektroner? Som er mer vellykket i løsner elektroner fra en metalloverflate: fotoner av fiolett lys eller fotoner av rødt lys ? Fiolett lys er mer vellykket fordi den høyere energien til a fiolett foton samhandler med en singel elektron og gir den nok energi til å unnslippe metallet.

På denne måten beviser den fotoelektriske effekten at lys er laget av partikler?

De fotoelektrisk effekt støtter a partikkel teori om lys ved at den oppfører seg som en elastisk kollisjon (en som sparer mekanisk energi) mellom to partikler , fotonet til lys og elektronet til metallet. Uansett hvor mye hν overskrider, vil bindingsenergien være den kinetiske energien KE til det utkastede elektronet.

Hvilket av følgende støtter ikke lysets bølgenatur?

Svar: Fotoelektrisk effekt støtter ikke lysets bølgenatur.

Anbefalt: