Er zeolittbergarter trygge?
Er zeolittbergarter trygge?

Video: Er zeolittbergarter trygge?

Video: Er zeolittbergarter trygge?
Video: ЧТО ПРОИЗОШЛО С ЗАВОРОТНЮК? Биография | СТРАШНЫЕ ПОДРОБНОСТИ болезни Анастасии 2024, Kan
Anonim

Sikker og naturlig, Zeolitt bergarter og pulver kommer fra vulkanske rester. De er ikke nye, faktisk oppdaget Axel Fredrik Cronstedt, en kjemiker, dem i 1751. Nylig har de blitt markedsført for sine luktkontrollerende egenskaper.

Med tanke på dette, hva er zeolittbergarter?

Zeolitter er faste stoffer med en tredimensjonal krystallstruktur som er bygget av elementene oksygen, silisium, aluminium og alkalimetaller. Disse naturlig forekommende steiner form hvor vulkansk steiner og aske reagerer med alkalisk grunnvann. De ble først oppringt zeolitter av en svensk mineralog i 1756.

På samme måte, hva fjerner zeolitt? Zeolitter fjernes ammoniumioner ved hjelp av ionebytte og, ved høyere konsentrasjon, adsorpsjon. Ammoniumionene som er tilstede i avløpsvannet byttes ut med natriumioner.

På denne måten fungerer zeolitt for lukt?

I motsetning til luftfriskere eller parfymer, zeolitt gjør det ikke maske lukter ; det fjerner dem. Zeolitt virker ved å absorbere fuktighet fra animalsk avfall og fange opp ammonium før det har en mulighet til å fordampe. Deretter holdes ammonium i bikakestrukturen der det ikke er vannløselig.

Hva er zeolitt laget av?

Zeolitter er krystallinske faststoffstrukturer laget av silisium, aluminium og oksygen som danner et rammeverk med hulrom og kanaler inne der kationer, vann og/eller små molekyler kan oppholde seg. De blir ofte også referert til som molekylsikter.

Anbefalt: