Hvor skjer glykolyse i cellulær respirasjon?
Hvor skjer glykolyse i cellulær respirasjon?

Video: Hvor skjer glykolyse i cellulær respirasjon?

Video: Hvor skjer glykolyse i cellulær respirasjon?
Video: Cellular Respiration (UPDATED) 2024, Kan
Anonim

Stadier av Cellulær respirasjon

Glykolyse oppstår i cytosolen til cellen og gjør krever ikke oksygen, mens Krebs-syklusen og elektrontransport skje i mitokondriene og gjøre krever oksygen

Med tanke på dette, hvor oppstår cellulær respirasjon?

De enzymatiske reaksjonene til cellulær respirasjon begynner i cytoplasmaet, men de fleste reaksjonene skje i mitokondriene. Cellulær respirasjon oppstår i dobbeltmembranorganellen kalt mitokondriet. Foldene i den indre membranen kalles cristae.

Vet også, hvor kommer NAD+ fra i glykolyse? Under glykolyse karboksylsyren, nikotinamid adenin dinukleotid ( NAD +), reduseres til NADH, men dette må regenereres for glykolyse å fortsette. I nærvær av oksygen oksideres NADH til NAD+ inne i mitokondriene, og produserer pyruvat.

På samme måte kan man spørre, er glykolyse i cellulær respirasjon?

Glykolyse er en av hovedprosessene involvert i cellulær respirasjon . Glykolyse er veien som omdanner sukker til energi, eller glukose (C6H12O6) til pyruvat (CH3COCOO), og genererer ATP under konverteringen. Imidlertid krever energibiproduktene, ATP og NADH, oksygen for å bli utnyttet.

Hva er produktene av cellulær respirasjon?

Oksygen og glukose er begge reaktanter i prosessen med cellulær respirasjon. Hovedproduktet av cellulær respirasjon er ATP ; avfallsprodukter inkluderer karbondioksid og vann.

Anbefalt: