Hvordan er strukturen til mitokondriene viktig for cellulær respirasjon?
Hvordan er strukturen til mitokondriene viktig for cellulær respirasjon?

Video: Hvordan er strukturen til mitokondriene viktig for cellulær respirasjon?

Video: Hvordan er strukturen til mitokondriene viktig for cellulær respirasjon?
Video: How Mitochondria Produce Energy 2024, April
Anonim

Mitokondrier - Slå på Powerhouse

Mitokondrier er kjent som kraftsentrene til cellen . De er organeller som fungerer som et fordøyelsessystem som tar til seg næringsstoffer, bryter dem ned og lager energirike molekyler for cellen . De biokjemiske prosessene til cellen er kjent som cellulær respirasjon

Her, hvordan tillater strukturen til mitokondriene cellulær respirasjon?

De aerobic faser av cellulær respirasjon i eukaryoter forekommer innenfor organeller kalt mitokondrier . Mitokondrier , organeller spesialisert til å utføre aerobisk respirasjon , inneholder en indre membran brettet til cristae, som danner to separate rom: det indre membranrommet og matrisen.

I tillegg, hvordan bidrar strukturen til mitokondriene til oksidativ fosforylering? Enzymene som hjelper til med å katalysere oksidativ fosforylering er innebygd i det indre mitokondrie membran. Hendelsene i sitronsyresyklusen og oksidativ fosforylering finne sted i matrisen. Den ytre membranen til mitokondrier er stort sett permeabel og lar mange molekyler fritt diffundere over den.

På samme måte, hvordan forholder strukturen til mitokondriene seg til dens funksjon?

Struktur av Mitokondrier Den ytre membranen dekker overflaten av mitokondrier , mens den indre membranen er plassert innenfor og har mange folder kalt cristae. Foldene øker overflaten av membranen, noe som er viktig fordi den indre membranen holder proteinene involvert i elektrontransportkjeden.

Hva er funksjonen til mitokondriene?

respirasjon

Anbefalt: