Hvordan måler du massen av materie?
Hvordan måler du massen av materie?

Video: Hvordan måler du massen av materie?

Video: Hvordan måler du massen av materie?
Video: Mach Principle: Inertia and the connection with the rest of the Universe 2024, Kan
Anonim

1) Masse er en mål av mengden av saken noe inneholder, mens Vekt er den mål av tyngdekraften på en gjenstand. 2) Masse er målt ved å bruke en balanse som sammenligner en kjent mengde saken til en ukjent mengde saken . Vekt er målt på en skala.

I forhold til dette, hvilke instrumenter brukes til å måle masse?

Forskere måle masse med en balanse, for eksempel en trippelstrålebalanse eller elektronisk balanse. I vitenskapen kan volumet av en væske være målt med gradert sylinder.

På samme måte, hva er massen av materie? Den har begge deler masse og volum. Masse måler mengden av saken i et stoff eller en gjenstand. Den grunnleggende SI-enheten for masse er kilogram (kg). Volum måler hvor mye plass et stoff eller en gjenstand tar opp.

På samme måte spørs det, kan man måle masse med en skala?

Vekter måler hvor mye noe veier - og de gjøre det av måling hvor mye kraft det er mellom objektet du 're veiing og planeten Jorden. Selv om skalaer måle kraft, de gir du målinger av masse i kilogram, gram, pund eller hva som helst.

Hva ville du målt i gram?

De gram er den grunnleggende enheten til mål for vekt og masse i metrikken og SI mål systemer. Det er det ofte brukt å veie småting, som tørrvarer på et kjøkken. Den eneste måten å nøyaktig måle i gram er å bruk en skala. Andre verktøy, som kjøkkenkopper og skjeer, gir et grovt anslag.

Anbefalt: