Hvordan skriver du et molforhold?
Hvordan skriver du et molforhold?

Video: Hvordan skriver du et molforhold?

Video: Hvordan skriver du et molforhold?
Video: الدرس الواحد والخمسون: كيف تكتب رقم ما؟ - Hvordan skriver du et nummer? 2024, Kan
Anonim

EN molforhold er en konverteringsfaktor som relaterer beløpene inn føflekker av to stoffer i en kjemisk reaksjon. Tallene i en konverteringsfaktor kommer fra koeffisientene til den balanserte kjemiske ligningen. De følgende seks molforhold kan skrives for den ammoniakkdannende reaksjonen ovenfor.

Derav, hvordan finner du molforholdet?

  1. Start med antall gram av hvert element, gitt i oppgaven.
  2. Konverter massen til hvert grunnstoff til mol ved hjelp av molarmassen fra det periodiske systemet.
  3. Del hver molverdi med det minste antall beregnede mol.
  4. Avrund til nærmeste hele tall. Dette er molforholdet mellom elementene og er.

I tillegg, hvorfor er molforholdet viktig? Molforhold er viktig fordi molforhold lar deg endre føflekker av et stoff til føflekker av et annet stoff. De molforhold er magien som endres fra A til B. The molforhold kommer fra den kjemiske formelen eller ligningen.

hva er et molforhold?

de forhold mellom beløpene i føflekker av to forbindelser som er involvert i en kjemisk reaksjon. Molforhold brukes som konverteringsfaktorer mellom produkter og reaktanter i mange kjemiproblemer.

Hva er Mole-konvertering?

Konvertering fra føflekker til volum (liter): Multipliser din muldvarp verdi ved den molare volumkonstanten, 22,4L. Konvertering fra partikler (atomer, molekyler eller formelenheter) til føflekker : Del partikkelverdien din med Avogadros tall, 6,02×1023.

Anbefalt: