Hva er de forskjellige delene av et atom?
Hva er de forskjellige delene av et atom?

Video: Hva er de forskjellige delene av et atom?

Video: Hva er de forskjellige delene av et atom?
Video: Parts Of An Atom | Properties of Matter | Chemistry | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

Vår nåværende modell av atomet kan brytes ned i tre bestanddeler - protoner , nøytron og elektroner . Hver av disse delene har en tilhørende ladning, med protoner bærer en positiv ladning, elektroner har en negativ ladning, og nøytroner uten nettobelastning.

Følgelig, hva er deler av atom?

An atom har 3 grunnleggende partikler som den er sammensatt av. De er protoner, nøytroner og elektroner. Protonene er lokalisert i kjernen til atom og har en atomisk masse på ca 1 amu ( atomisk masseenhet). De er positivt ladet.

Videre, hva er delene av et atom og hvordan er de ordnet? Atomer består av tre grunnleggende partikler: protoner, elektroner og nøytroner. Kjernen (sentrum) av atom inneholder protonene (positivt ladet) og nøytronene (ingen ladning). Atomer har forskjellige egenskaper basert på ordning og antall grunnleggende partikler.

I forhold til dette, hvor er delene av et atom plassert?

Elektroner er de minste av de tre partiklene som utgjør atomer . Elektroner finnes i skjell eller orbitaler som omgir kjernen til en atom . Protoner og nøytroner finnes i kjernen. De grupperer seg i sentrum av atom.

Hva er strukturen til et atom?

Forklaring: Det grunnleggende strukturen til et atom inkluderer en liten, relativt massiv kjerne, som inneholder minst ett proton og vanligvis ett eller flere nøytroner. Utenfor kjernen er energinivåer (også kalt skjell), som inneholder ett eller flere elektroner. Elektronene har nesten ingen masse og er negativt ladet.

Anbefalt: