Hva er en hastighetstidsgraf?
Hva er en hastighetstidsgraf?

Video: Hva er en hastighetstidsgraf?

Video: Hva er en hastighetstidsgraf?
Video: Hva er en urostomi? | Salts Norway 2024, Kan
Anonim

I en hastighet - hastighet på tidsgrafen er alltid plottet på den vertikale aksen og tid er alltid plottet på horisontalen. Dette representerer bevegelsen til en partikkel som akselererer fra a hastighet på tid 0, u, til a hastighet v kl tid t. En rett linje på en avstand- tidsgraf representerer at en partikkel har konstant hastighet.

Tilsvarende, hva viser en hastighetstidsgraf?

Området under a hastighet - tidsgraf representerer den tilbakelagte avstanden. En horisontal linje på en hastighet - tidsgraf representerer en konstant hastighet . En skrå linje på en hastighet - tidsgraf representerer en akselerasjon. Den skrånende linjen viser at hastighet av objektet er i endring.

Vet også, hva er formelen for tid? For å løse for tid bruk formelen for tid, t = d/s som betyr at tid er lik avstand delt på hastighet.

Dessuten, hva representerer helningen til en hastighetstidsgraf?

De skråningen av HASTIGHET - TIME grafen representerer akselerasjonen til den spesielle kroppen. Hvis Hastighet - Tid er en rett linje så er akselerasjonen null. Mer enn å si det som fartstidsgraf , kan vi si det som Velocity Tidsgraf , siden akselerasjon er en vektormengde.

Er hastighet en hastighet?

Hastighet , som er en skalar mengde, er hastigheten et objekt dekker avstand med. Den gjennomsnittlige hastighet er avstanden (en skalar mengde) per tidsforhold. På den andre siden, hastighet er en vektormengde; den er retningsbevisst. Hastighet er hastigheten posisjonen endres med.

Anbefalt: