Hvordan beregner du øvelsesproblemer for atommasse?
Hvordan beregner du øvelsesproblemer for atommasse?

Video: Hvordan beregner du øvelsesproblemer for atommasse?

Video: Hvordan beregner du øvelsesproblemer for atommasse?
Video: 5 Tips To Make Math Practice Problems Actually Effective 2024, Kan
Anonim

VIDEO

Så, hvordan løser du atommasseproblemer?

Til regne ut de atommasse av et enkelt atom i et grunnstoff, legg sammen masse av protoner og nøytroner. Eksempel: Finn atommasse av en isotop av karbon som har 7 nøytroner. Du kan se fra det periodiske systemet at karbon har en atomisk antall 6, som er antallet protoner.

I tillegg, hva er atommassenummer? De massenummer (symbol A, fra det tyske ordet Atomgewicht [ atomisk vekt]), også kalt atommassenummer eller nukleon Nummer , er totalen Nummer av protoner og nøytroner (sammen kjent som nukleoner) i en atomisk cellekjernen. De massenummer er forskjellig for hver forskjellige isotop av et kjemisk element.

Også å vite er, hva er formelen for atommasse?

Gjennomsnitt atommasse = f1M1 + f2M2 +… + f M der f er brøken som representerer den naturlige overflod av isotopen og M er masse nummer (vekt) av isotopen. Den gjennomsnittlige atommasse av et grunnstoff kan finnes i det periodiske system, vanligvis under elementarsymbolet.

Hva er gjennomsnittlig atommasse i kjemi?

De gjennomsnittlig atommasse av et element er summen av masser av dens isotoper, hver multiplisert med sin naturlige overflod (desimaltall knyttet til prosent av atomer av det elementet som er av en gitt isotop).

Anbefalt: