Hvorfor er det moderne periodiske system ordnet etter atomnummer?
Hvorfor er det moderne periodiske system ordnet etter atomnummer?

Video: Hvorfor er det moderne periodiske system ordnet etter atomnummer?

Video: Hvorfor er det moderne periodiske system ordnet etter atomnummer?
Video: Atomer: Det periodiske system. "Skemaet over hele universet." Om Mendelejevs store opfindelse. 2024, April
Anonim

Hvorfor er Periodesystemet ordnet etter atomnummer og ikke atommasse ? Atomnummer er den Nummer av protoner i kjernen til hver elementets atomer . At Nummer er unik for hver enkelt element . Atommasse bestemmes av Nummer av protoner og nøytroner kombinert.

På samme måte, er det periodiske systemet ordnet etter atomnummer?

De periodiske tabell av elementer ordner alle de kjente kjemiske elementene i en informativ matrise. Elementer er ordnet fra venstre til høyre og topp til bunn i økende rekkefølge atomnummer . Ordren faller generelt sammen med økende atommasse . Radene kalles perioder.

For det andre, hvorfor er tabellen periodisk? Det kalles " periodisk " fordi elementene er stilt opp i sykluser eller perioder. Fra venstre til høyre er elementer stilt opp i rader basert på deres atomnummer (antall protoner i kjernen deres). Noen kolonner hoppes over i rekkefølge for elementer med samme antall valenser elektroner for å stille opp på de samme kolonnene.

Dessuten, hvorfor er det periodiske systemet organisert ved å øke atomnummer i stedet for å øke atommasse?

Atomnummer som grunnlag for Periodisk Lov Forutsatt at det var feil i atommasser , plasserte Mendeleev visse elementer ikke i rekkefølge økende atommasse slik at de kunne passe inn i de riktige gruppene (lignende elementer har lignende egenskaper) til hans periodiske tabell.

Hva er atommassenummer?

De massenummer (symbol A, fra det tyske ordet Atomgewicht [ atomisk vekt]), også kalt atommassenummer eller nukleon Nummer , er totalen Nummer av protoner og nøytroner (sammen kjent som nukleoner) i en atomisk cellekjernen. De massenummer er forskjellig for hver forskjellige isotop av et kjemisk element.

Anbefalt: