Hva er et stoff som løses opp for å danne ioner?
Hva er et stoff som løses opp for å danne ioner?

Video: Hva er et stoff som løses opp for å danne ioner?

Video: Hva er et stoff som løses opp for å danne ioner?
Video: ЗАМОРОЗЬТЕ КОСТИ И ВАРИТЕ 6 ЧАСОВ! Рецепт который изменит вашу жизнь! 2024, Kan
Anonim

elektrolytter

Folk spør også, hva skjer når ting løses opp?

En løsning lages når ett stoff som kalles oppløst stoff " løses opp " inn i et annet stoff som kalles løsningsmidlet. Oppløses er når det oppløste stoffet brytes opp fra en større krystall av molekyler til mye mindre grupper eller individuelle molekyler. De gjør dette ved å trekke vekk ionene og deretter omgi saltmolekylene.

Videre, hva kalles stoffer som løses opp i vann? Vann er et løsemiddel, noe som betyr at det er en væske som løser opp stoffer . Noen stoff som løses opp er kalt det oppløste stoffet, og blandingen som dannes når løsningsmidlet og det oppløste stoffet fullstendig kombineres og ikke skilles er kalt en løsning.

På samme måte kan man spørre seg hvilke ioner som dannes når NaOH løses opp i vann?

Når natriumhydroksid (NaOH) løses opp i vann, det skilles til positivt ladet natrium ioner (kationer) og negativt ladet hydroksid ioner (anioner).

Hva er et eksempel på ionisering?

Ionisering : Endre atomer til ladede ioner noen eksempler som du kanskje er kjent med inkluderer: Når natrium og klor kombineres for å lage salt, gir natriumatomet fra seg et elektron som resulterer i en positiv ladning mens klor får elektronet og blir negativt ladet som et resultat.

Anbefalt: