Er n2 dipol dipol?
Er n2 dipol dipol?

Video: Er n2 dipol dipol?

Video: Er n2 dipol dipol?
Video: Class 11 chap 4 | Chemical Bonding 12 || Dipole Moment IIT JEE NEET || Polar and Non Polar Molecule 2024, Kan
Anonim

(c) NH3: Hydrogenbinding dominerer (selv om det er dispersjon og dipol - dipol styrker også). (b) NO har et høyere kokepunkt fordi det har dipol - dipol styrker, mens N2 har bare spredningskrefter. (c) H2Te har et høyere kokepunkt enn H2S. Begge har spredning og dipol - dipol krefter.

På samme måte har n2 hydrogenbinding?

Hydrogenbindinger dannes mellom polare molekyler som ha -OH-grupper, -NH-grupper eller HF. Nitrogen ( N2 ) er et anon-polart molekyl og danner bare en ukes London-spredningskrefter mellom molekylene. Hvis N2 kunne danner hydrogenbindinger med vann ville det være veldig løselig i vann.

Videre, er CH3Cl en dipoldipol? For molekyler som skal holdes sammen av dipol - dipol interaksjoner, må molekylet ha en PERMANENT elektrisk dipol øyeblikk. CH4 har ikke-permanent elektrisk dipol moment og H er IKKE bundet til ethvert elektronegativt atom. (b) CH3Cl : London styrker OG dipol - dipol interaksjoner.

Med tanke på dette, er HCN dipol dipol?

(d) HCN er et lineært molekyl; den har permanent dipol øyeblikk; den inneholder N, men nitrogen er ikke direkte bundet til et hydrogen. Derfor spredningskrefter og dipol - dipol krefter virker mellom par av HCN molekyler.

Er cl2 dipol dipol?

3) F2, Cl2 , Br2 og I2 er ikke-polare molekyler, derfor har de London-spredningskrefter mellom molekyler. Propanon er et polart molekyl (på grunn av den polare C=O-bindingen) derfor har det dipol - dipol krefter mellom molekyler.

Anbefalt: