Hvordan er avstand og forskyvning lik og forskjellig?
Hvordan er avstand og forskyvning lik og forskjellig?

Video: Hvordan er avstand og forskyvning lik og forskjellig?

Video: Hvordan er avstand og forskyvning lik og forskjellig?
Video: История спасение дикого кабанчика. Кабанчик нуждался в помощи. 2024, Kan
Anonim

Nei, den avstand og forskyvning er ikke det samme. Avstand betyr lengden på banen du beveget deg mens forskyvning er forskjellen mellom din opprinnelige og endelige posisjon. Avstand betyr lengden på banen du beveget deg mens forskyvning er forskjellen mellom din opprinnelige og endelige posisjon.

I denne forbindelse, hva er forskjellen mellom avstand og forskyvning?

Avstand er en skalar mengde og forskyvning er en vektormengde. Forskyvning måles med referanse til et bestemt punkt. Det er en rett linje fra startpunktet (opprinnelsen) til sluttpunktet. Den er derfor også den korteste avstand mellom to poeng.

På samme måte, hva er avstand og forskyvning med eksempler? Avstand og forskyvning med eksempler . For eksempel: hvis en bil kjører østover i 5 km og tar en sving for å kjøre nordover i ytterligere 8 km, vil den totale avstand tilbakelagt med bil skal være 13 km. De avstand kan aldri være null eller negativ, og det er alltid mer enn forskyvning av objektet.

Med tanke på dette, hva menes med avstand og forskyvning?

Avstand og forskyvning er to størrelser som ser ut til å bety det samme, men som er tydelig forskjellige med forskjellige betydninger og definisjon . Avstand er et mål på "hvor mye bakken et objekt har dekket" under bevegelsen mens forskyvning refererer til mål på hvor langt ut av sted et objekt er.

Hva er et eksempel på forskyvning?

Hvis et objekt beveger seg i forhold til en referanseramme-for eksempel , hvis en professor beveger seg til høyre i forhold til en tavle, eller en passasjer beveger seg mot baksiden av et fly - da endres objektets posisjon. Denne endringen i posisjon er kjent som forskyvning.

Anbefalt: