Hva betyr en liten RF-verdi?
Hva betyr en liten RF-verdi?

Video: Hva betyr en liten RF-verdi?

Video: Hva betyr en liten RF-verdi?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Kan
Anonim

EN liten Rf indikerer at de bevegelige molekylene ikke er veldig løselige i det hydrofobe (ikke-polare) løsningsmidlet; de er større og/eller har større affinitet for det hydrofiliske papiret (de har flere polare grupper) enn molekyler med større Rf.

Bare så, hva forteller RF-verdien deg?

Retensjonsfaktoren, eller Rf , er definert som avstanden tilbakelagt av forbindelsen delt på avstanden tilbakelagt av løsningsmidlet. Omvendt, hvis du kjenne strukturene til forbindelsene i en blanding, du kan forutsi at en forbindelse med lav polaritet vil ha en større Rf-verdi enn en polarblanding kjørt på samme plate.

Vet også, hva er forholdet mellom Rf-verdi og løselighet? De Rf-verdier angi hvordan løselig det spesielle pigmentet er i løsemidlet etter hvor høyt pigmentet beveger seg på papiret. To pigmenter med samme Rf-verdi er sannsynligvis identiske molekyler. Liten Rf-verdier har en tendens til å indikere større, mindre løselig pigmenter mens den høye løselig pigmenter har en Rf-verdi nær toone.

Når du tar dette i betraktning, hva betyr en lav RF-verdi?

Definisjon . Rf = distanse tilbakelagt av stoffet/lengde tilbakelagt av løsemiddelfronten. En høy Rf (Ie0.92) vil referere til et stoff som er veldig ikke-polart. Dvs at stoffet beveget seg 92 % av hele avstanden løsningsmidlet reiste. A lav Rf-verdi (0,10) vil referere til et stoff som er veldig polart.

Hva er RF-verdien i kromatografi?

I papir kromatografi , RF står for retensjonsfaktor, eller avstanden en flytende forbindelse reiser opp a kromatografi tallerken. Alle forbindelser har en spesifikk RF-verdi for hvert spesifikt løsemiddel, og RF-verdier brukes til å sammenligne ukjente prøver med kjente forbindelser.

Anbefalt: