Hva er vaktlistemetoden?
Hva er vaktlistemetoden?

Video: Hva er vaktlistemetoden?

Video: Hva er vaktlistemetoden?
Video: 5 Guaranteed Ways to Emotionally Detach! (Highly Requested) 2024, Mars
Anonim

De vaktlistemetoden er definert som en måte å vise elementene i et sett ved å liste elementene innenfor parentes. Et eksempel på vaktlistemetoden er å skrive settet med tall fra 1 til 10 som {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10}.

Deretter kan man også spørre, hva er vaktliste- og regelmetode?

Et sett beskrives ofte på følgende to måter. (1) Rostermetode eller oppføring metode : I dette metode et sett beskrives ved å liste elementer, atskilt med komma, innenfor klammeparenteser { }. (2) Sett - byggmester metode eller Regelmetode : I dette metode , er et sett beskrevet ved å karakterisere egenskapen P(x) til elementene x.

På samme måte, hva er eksempelet på regelmetoden? Oppføring Metode Dette metode innebærer å skrive medlemmene av aset som en liste, atskilt med komma og omsluttet av krøllebånd. Til eksempel , de fire årstidene er et sett og kan skrives som {Sommer, Høst, Vår, Vinter}. Merk: Rekkefølgen på elementene i listen spiller ingen rolle.

For det andre, hva menes med vaktskjema?

Listeskjema : Denne metoden er også kjent som tabularmethod. I denne metoden er et sett representert ved å liste opp alle elementene i settet, elementene er atskilt med kommaer og omsluttet av blomsterparenteser { }. Eksempel: A er et sett med naturlige tall som er mindre enn 6.

Hva menes med listemetode?

Oppføringsmetode er en metode til liste alle elementene i settet, skiller hvert element med komma og omslutter hele settet med krøllete seler.

Anbefalt: