Hva er formelen for å beregne spesifikk rotasjon fra observert rotasjon?
Hva er formelen for å beregne spesifikk rotasjon fra observert rotasjon?

Video: Hva er formelen for å beregne spesifikk rotasjon fra observert rotasjon?

Video: Hva er formelen for å beregne spesifikk rotasjon fra observert rotasjon?
Video: Specific Rotation and Observed Rotation Calculations in Optical Activity 2024, April
Anonim

For å konvertere en observert rotasjon til spesifikk rotasjon , dele opp observert rotasjon ved konsentrasjon i g/mL og veilengden i desimeter (dm).

Hva er formelen for spesifikk rotasjon derav?

CRC Handbook of Chemistry and Physics definerer spesifikk rotasjon som: For et optisk aktivt stoff, definert av [α]θλ = α/γl, hvor α er vinkelen som planpolarisert lys roteres gjennom av en løsning med massekonsentrasjon γ og banelengde l.

For det andre, hva er enhetene for spesifikk rotasjon? Spesifikk rotasjon av en forbindelse er en karakteristisk egenskap for forbindelsen så lenge temperaturen, bølgelengden til lys , og hvis en løsning brukes til eksperimentet, spesifiseres løsningsmidlet. Enhetene for spesifikk rotasjon er grader mLg-1dm-1.

På samme måte, hvordan beregner du enantiomert overskudd fra spesifikk rotasjon?

Til regne ut de enantiomert overskudd , deler du det observerte spesifikk rotasjon maksimalt spesifikk rotasjon av overskudd av enantiomer.

Hva mener du med spesifikk rotasjon?

Spesifikk rotasjon . I stereokjemi er spesifikk rotasjon av en kjemisk forbindelse [α] er definert som den observerte vinkelen på optisk rotasjon α når planpolarisert lys sendes gjennom en prøve med en banelengde på 1 desimeter og en prøvekonsentrasjon på 1 gram per 1 milliliter.

Anbefalt: