Hva skaper syrer når de løses opp i vann?
Hva skaper syrer når de løses opp i vann?

Video: Hva skaper syrer når de løses opp i vann?

Video: Hva skaper syrer når de løses opp i vann?
Video: Dissociation of acid in water 2024, Kan
Anonim

Mest syrer frigjør ioner inn vann , som kombineres med vann molekyl til produsere hydronium()-ion. Dette ionet kombineres med vann for å danne hydroniumion. F.eks. Så, kort sagt, An syre produserer hydroniumion når det er det oppløst i vann.

Følgelig, hva produserer syrer når de løses opp i vann?

Syrer er stoffer som når oppløst i vann frigjør hydrogenioner, H+(En q). Baser er stoffer som reagerer med og nøytraliserer syrer , produserer vann . Når oppløst , baser frigjør hydroksidioner, OH-(En q) inn i løsningen. Vann er produktet av en syre og basereagerer.

På samme måte, hva skjer når en sterk syre som HBr løses opp i vann? Dette betyr at syre er ikke helt oppløst i den vandige løsningen, men bare delvis. Hydrogenbromid, HBr , er en sterk syre , derfor er det dissosiasjonsligningen HBr (aq) -> H+(aq) + Br-(En q). Hydrogenfluorid, HF, danner en svak syre , derfor er ligningen HF(aq) H+(aq) + F-(En q).

Hva produserer baser når de oppløses i vann?

Utgangspunkt : et stoff som produserer hydroksidioner (OH-) når det er oppløst i vann . Baser har en pH større enn 7. A utgangspunkt er noe stoff som løses opp i vann og produserer hydroksidioner (OH-).

Hva vil NaOH fungere som når det er oppløst i vann?

Spørsmål: Når det er oppløst i vann , NaOH oppfører seg som En syre som danner Na+ og OH-ioner. En base som danner Na+ og OH-ioner. En syre som danner NaO- og H+-ioner. En base som danner NaO- og H+ ioner.

Anbefalt: