Hva er ligningen for cracking?
Hva er ligningen for cracking?

Video: Hva er ligningen for cracking?

Video: Hva er ligningen for cracking?
Video: Cracking the Quantum Code: Physicist Exposes Reality 2024, April
Anonim

Bare husk, i en cracking ligning , er reaktanten en lang alkan og de to produktene er mindre alkan- og alkenmolekyler. Ved å bruke det generelle formel , er det mulig å balansere cracking ligning . Alkan er CnH2n+2 OG Alken er CnH2n.

Så, hvilken type reaksjon sprekker?

Termisk sprekker er en type av kjemikalier reaksjon som bruker varme til å bryte ned langkjedede molekyler til mindre, mer reaktive, og derfor potensielt mer nyttige, molekyler. På skolelaboratoriet har du kanskje gjennomført sprekker for deg selv ved å bruke flytende parafin og knust gryte.

På samme måte, hva er de to typene cracking? Typer cracking - Termisk Sprekker og katalytisk Sprekker . Sprekker er en prosess hvor komplekse organiske forbindelser med høy molekylvekt brytes ned til mindre fragmenter av molekyler. De komplekse organiske forbindelsene med høy molekylvekt er vanligvis langkjedede hydrokarboner som petroleum.

Herav, hva er prosessen med å sprekke?

I petrokjemi, petroleumsgeologi og organisk kjemi, sprekker er den prosess hvorved komplekse organiske molekyler som kerogener eller langkjedede hydrokarboner brytes ned til enklere molekyler som lette hydrokarboner, ved å bryte karbon-karbonbindinger i forløperne.

Hvordan utføres cracking GCSE?

Sprekker lar store hydrokarbonmolekyler brytes ned til mindre, mer nyttige hydrokarbonmolekyler. Fraksjoner som inneholder store hydrokarbonmolekyler varmes opp for å fordampe dem. De blir deretter: oppvarmet til 600-700°C.

Anbefalt: