Hva er den riktige ligningen for cellulær respirasjon?
Hva er den riktige ligningen for cellulær respirasjon?

Video: Hva er den riktige ligningen for cellulær respirasjon?

Video: Hva er den riktige ligningen for cellulær respirasjon?
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, Kan
Anonim

C 6 H 12 O 6 + 6 O 2 6 CO 2 + 6 H 2 O + ATP er det fullstendig balanserte kjemikaliet formel for cellulær respirasjon.

I denne forbindelse, hva er reaktantene for cellulær respirasjon?

De fleste trinnene i cellulær respirasjon finner sted i mitokondriene. Oksygen og glukose er begge reaktanter i prosessen med cellulær respirasjon. Hovedproduktet av cellulær respirasjon er ATP ; avfallsprodukter inkluderer karbondioksid og vann.

Vet også, hva er den riktige ligningen for fotosyntese? Fotosynteselikningen. Fotosynteseligningen er som følger: 6CO2 + 6H20 + (energi) → C6H12O6 + 6O2 Karbondioksid + vann + energi fra lys produserer glukose og oksygen.

Følgelig, hva er cellulær respirasjon på en enkel måte?

Cellulær respirasjon er hva cellene gjør for å bryte opp sukker for å gi energi de kan bruke. Dette skjer i alle former for liv. Cellulær respirasjon tar inn mat og bruker den til å lage ATP, et kjemikalie som cellen bruker til energi. Vanligvis bruker denne prosessen oksygen, og kalles aerob respirasjon.

Hva er hensikten med cellulær respirasjon?

Cellulær respirasjon er prosess hvorved celler i planter og dyr brytes ned sukker og gjøre det om til energi, som deretter brukes til å utføre arbeid på cellenivå. Hensikten med cellulær respirasjon er enkel: den gir cellene den energien de trenger for å fungere.

Anbefalt: