Hva er forskjellen mellom hydreringsenergi og solvasjonsenergi?
Hva er forskjellen mellom hydreringsenergi og solvasjonsenergi?

Video: Hva er forskjellen mellom hydreringsenergi og solvasjonsenergi?

Video: Hva er forskjellen mellom hydreringsenergi og solvasjonsenergi?
Video: Solvation, Lattice Energy and Hydration Energy 2024, Kan
Anonim

Løsning , er prosessen med tiltrekning og assosiasjon av molekyler av et løsningsmiddel med molekyler eller ioner av asolutt. Når ioner løses opp i en løsemiddel de sprer seg ut og blir omgitt av løsemiddelmolekyler. Hydrering er prosessen med tiltrekning og assosiasjon av vannmolekyler med molekyler eller ioner av et oppløst stoff.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom gitterenergi og hydreringsenergi?

De forskjell mellom gitterenergi og hydreringsenergi er det gitterenergi er beløpet av energi frigjøres når en føflekk av de gitter dannes fra uendelig separerte ioner mens hydreringsenergi er beløpet av energi utgitt når en gitter separeres til ioner ved solvatisering i vann.

I tillegg, hva betyr hydreringsenergi? Hydreringsenergi (også hydreringsentalpi ) er mengden av energi frigjøres når en mol ioner gjennomgår hydrering som er et spesielt tilfelle av løsning. Det er et spesielt tilfelle av oppløsning av energi , med løsningsmidlet som vann.

Følgelig, hva er løsningsenergi?

De energi av løsning er mengden av energi forbundet med oppløsning av et oppløst stoff i et løsemiddel. Hvis fit er et positivt tall, er oppløsningsprosessen endoterm; hvis det er negativt, er det eksotermt. Løsning er prosessen med å omorganisere løsemiddel- og oppløste molekyler til oppløsningskomplekser.

Hva er forholdet mellom hydreringsenergi og gitterenergi?

Hydreringsenergi er beløpet av energi løslatt til knekke en føflekk av krystall gitter inn i sine bestanddeler i vann. Den nødvendige energi leveres av vann derav gitterenergi kalles som hydreringsenergi ellers hvis noe annet løsemiddel brukes, er det oppløsning energi.

Anbefalt: