Beveger materiepartikler seg?
Beveger materiepartikler seg?

Video: Beveger materiepartikler seg?

Video: Beveger materiepartikler seg?
Video: New Study of Einstein Rings Says Dark Matter Behaves More Like a Wave, Not a Particle 2024, April
Anonim

De opplyser at alle partikler som utgjør saken er konstant inne bevegelse . Som et resultat, alle partikler i saken har kinetisk energi. Den kinetiske teorien om saken hjelper med å forklare de forskjellige tilstandene til saken - fast, flytende og gass. Partikler beveg deg ikke alltid med samme hastighet.

På samme måte kan man spørre seg hvorfor partikler av materie beveger seg kontinuerlig?

Partikler i alle delstater saken er i konstant bevegelse og dette er veldig raskt ved romtemperatur. En temperaturøkning øker den kinetiske energien og hastigheten til partikler ; det svekker ikke kreftene mellom dem. Individuell partikler i væsker og gasser har ingen faste posisjoner og bevege seg kaotisk.

Vet også hvordan partikler beveger seg? Partikler i en:

  1. gass vibrerer og beveger seg fritt ved høye hastigheter.
  2. væske vibrerer, beveger seg og glir forbi hverandre.
  3. solid vibrerer (jiggle), men beveger seg vanligvis ikke fra sted til sted.

For det andre, svarer materiepartiklene det som er mellom dem?

De partikler kan ikke bevege seg rundt. En felles egenskap for både faste stoffer og væsker er at partikler er i kontakt med sine naboer, det vil si med andre partikler . Dermed er de ukomprimerbare og dette fellesskapet mellom faste stoffer og væsker skiller dem fra gasser.

Hva er i mellom materiepartikler?

De partikler kan flytte rundt og blande seg med andre partikler . Derfor kan væsker endre form for å matche beholderen deres. Det er fortsatt veldig lite plass mellom partikler , så væsker er også vanskelige å komprimere. I gasser partikler er mye lenger fra hverandre enn i faste stoffer eller væsker.

Anbefalt: