Er salpetersyre kreftfremkallende?
Er salpetersyre kreftfremkallende?

Video: Er salpetersyre kreftfremkallende?

Video: Er salpetersyre kreftfremkallende?
Video: Ториевый дебанк 2024, Kan
Anonim

Salpetersyre er et etsende syre og et kraftig oksidasjonsmiddel. Konsentrert salpetersyre flekker menneskelig hud gul på grunn av dens reaksjon med keratin. Disse gule flekkene blir oransje når de nøytraliseres. Systemiske effekter er imidlertid usannsynlige, og stoffet anses ikke som en kreftfremkallende eller mutagen.

Bare så, er salpetersyre giftig?

Salpetersyre er en svært etsende, sterkt oksiderende syre . Giftighet etter innånding eksponering for salpetersyre er lik hos mennesker og dyr. Salpetersyre røyk kan forårsake umiddelbar irritasjon av luftveiene, smerte og dyspné, etterfulgt av en restitusjonsperiode som kan vare i flere uker.

Videre, kan du kjøpe salpetersyre? Salpetersyre , også kjent som aqua fortis og spirit of niter, er et sterkt etsende mineral syre . Mest kommersielt tilgjengelig salpetersyre har en konsentrasjon på 68 % i vann. Du kan kjøpe salpetersyre med en konsentrasjon på 67 % eller en konsentrasjon på 70 % på LabAlley.com.

I forhold til dette, kan salpetersyre drepe deg?

(2) Salpetersyre (HNO3) er svært etsende. Ved innånding irriterer og brenner det lungene og halsen, noe som kan føre til lungeødem og død. Hvis det svelges, brenner det gjennom slimhinnen i halsen og magen. Til slutt, merk at puste nitrogen kan drepe deg også!

Hvilke husholdningsartikler inneholder salpetersyre?

De husholdningsprodukter at inneholder salpetersyre inkluderer Cascade Automatic Dishwashing Liquigel og Cascade Dishwashing Detergent Gel, Fresh Scent, i henhold til Husholdningsprodukter Database fra U. S. Department of Health and Human Services.

Anbefalt: