Hva er egenskapen til den øvre mantelen?
Hva er egenskapen til den øvre mantelen?

Video: Hva er egenskapen til den øvre mantelen?

Video: Hva er egenskapen til den øvre mantelen?
Video: Kombinatorikk i lett pels: loden med neopren fra Vladanna. Ordning og nyanser av skreddersøm. 2024, Kan
Anonim

Øvre mantel . Det spesielle med øvre mantel er dens evne til å flyte som væske. De øvre mantel har et mykt svakt lag kalt astenosfæren, som er i stand til å flyte. Denne egenskapen letter bevegelsen av litosfæriske plater.

Her, hva skjer i den øvre mantelen?

De mantel er et lag av jorden mellom jordskorpen og kjernen. De øvre mantel kan deles inn i det tynne laget som sammen med skorpen kalles litosfæren og den varme, flytende astenosfæren under litosfæren. Dette nedre laget er ansvarlig for bevegelsen av tektoniske plater.

På samme måte, hva er tre forskjeller mellom den øvre og nedre mantelen? De øvre mantel grenser til skorpen for å danne litosfæren, mens nedre mantel kommer aldri i kontakt med skorpen. Press er en stor forskjellen mellom øvre og nedre mantel . Viskositeten av den øvre mantelen er større enn viskositeten av de nedre mantel.

Vet også, hva er den øvre delen av mantelen laget av?

Øvre mantel materiale som har kommet opp på overflaten er laget opp av ca. 55 % olivin og 35 % pyroksen og 5 til 10 % kalsiumoksid og aluminiumoksid. De øvre mantel er dominerende peridotitt, komponert primært av varierende andeler av mineralene olivin, klinopyroksen, ortopyroksen og en aluminiumfase.

Er den øvre mantelen fast eller flytende?

De mantel utgjør 84 % av jorden i volum, sammenlignet med 15 % i kjernen og resten tas opp av jordskorpen. Mens det er overveiende fast , den oppfører seg som en viskøs væske på grunn av at temperaturene er nær smeltepunktet i dette laget.

Anbefalt: