Er en vektor en kolonne eller rad?
Er en vektor en kolonne eller rad?

Video: Er en vektor en kolonne eller rad?

Video: Er en vektor en kolonne eller rad?
Video: Векторы, что это такое? | Сущность Линейной Алгебры 2024, Kan
Anonim

Vektorer er en type matrise som bare har en kolonne eller en rad . EN vektor har bare én kolonne kalles a kolonnevektor , og en vektor har bare én rad kalles a rad vektor . For eksempel er matrise a a kolonnevektor , og matrise a' er a rad vektor . Vi bruker små bokstaver med fet skrift for å representere kolonnevektorer.

Følgelig, hva er en rad. Hva er en kolonne?

EN rad er det du kommer inn på når en leser er sterkt uenig i din mening eller avslår dine påståtte opplevelser. Alternativt, i en tabell (som jeg antar at du sikter til), rader er "horisontale" samlinger av gjenstander som tilhører en bestemt kategori; kolonner er "vertikale" samlinger.

På samme måte, hva er en rad- og kolonnematrise? EN matrise med m rader og n kolonner kalles en m × n matrise eller m-for-n matrise , mens m og n kalles dens dimensjoner. For eksempel matrise A ovenfor er 3 × 2 matrise . Matriser med en singel rad er kalt rad vektorer, og de med en enkelt kolonne er kalt kolonne vektorer.

Dessuten, hva er radvektorregelen?

Å multiplisere a rad vektor av en kolonne vektor , den rad vektor må ha like mange kolonner som kolonnen vektor har rader. Hvis vi lar Ax=b, så er b anm×1 kolonne vektor . Med andre ord, antall rader i A bestemmer antall rader i produktet b.

Er vektorer vertikale eller horisontale?

Vi bruker to vektorer av lengde 1 (en enhet i koordinatsystemet), en vertikal og en horisontal . Disse vektorer kalles enhet vektorer og er vanligvis skrevet som ( horisontal og derfor parallelt med x-aksen) og (parallell med y-aksen).

Anbefalt: