Hvordan dannes ikke-foliert metamorf bergart?
Hvordan dannes ikke-foliert metamorf bergart?

Video: Hvordan dannes ikke-foliert metamorf bergart?

Video: Hvordan dannes ikke-foliert metamorf bergart?
Video: Bergarter og mineraler - Magmatiske, metamorfe og sedimentære bergarter (Naturfag 5-7) 2024, Kan
Anonim

Det dannes ikke-bladede metamorfe bergarter rundt magmatiske inntrengninger der temperaturene er høyt men presset er relativt lavt og likt i alle retninger (begrensende trykk).

Dessuten, hva er ikke foliert metamorf bergart?

Ikke - bladmetamorfe bergarter virke massiv eller granulær uten de karakteristiske parallelle mineralkornene inn bladede bergarter . Marmor, kvartsitt og kleberstein er eksempler på ikke - bladmetamorfe bergarter.

Vet også, hvordan ser ikke foliert metamorf bergart ut? Folierte metamorfe bergarter slik som gneis, fyllitt, skifer og skifer har et lagdelt eller båndet utseende som er produsert ved eksponering for varme og rettet trykk. Ikke - bladmetamorfe bergarter slik som hornfels, marmor, kvartsitt og novakulitt ikke har et lagdelt eller båndet utseende.

På samme måte, hvordan dannes foliated metamorfe bergarter?

Foliated metamorfe bergarter : Foliasjonsformer når trykk klemmer de flate eller langstrakte mineralene innenfor en stein slik at de blir på linje. Disse steiner utvikle en plate- eller arklignende struktur som gjenspeiler retningen trykket ble påført.

Hva brukes ikke-bladede bergarter til?

En vanlig nonfoliated metamorfisk stein er marmor, som utvikler seg fra kalkstein. Marmor er brukt som en dekorativ stein. Den er god til utskjæring og skulptur. Fordi marmor er det nonfoliated , det gjør det ikke delt opp i lag mens en kunstner jobber med det.

Anbefalt: