Kan NaBH4 redusere dobbeltbinding?
Kan NaBH4 redusere dobbeltbinding?

Video: Kan NaBH4 redusere dobbeltbinding?

Video: Kan NaBH4 redusere dobbeltbinding?
Video: Preparation of alcohols using NaBH4 | Alcohols, ethers, epoxides, sulfides | Khan Academy 2024, April
Anonim

LiAlH4 reduserer dobbeltbinding bare når dobbeltbinding er Beta-arly, NaBH4 gjør det ikke redusere dobbeltbinding . hvis du vil til deg kan bruk H2/Ni til redusere en dobbeltbinding.

På samme måte spørs det, kan LiAlH4 redusere dobbeltbindinger?

LiAlH4 reduserer dobbeltbinding i tilfelle bare når det er konjugering med fenylring, men ''kanelsyre'' er et unntak fordi den har både karbonylkarbon så vel som fenylring i konjugasjonen. LiAlH4 reduserer dobbeltbinding når det er i konjugering med fenyl, men ikke når det gjelder karbonyler.

På samme måte, hvorfor kan NaBH4 redusere alkener? NaBH4 er mindre reaktiv enn LiAlH4 men er ellers lik. Den er også praktisk at, selv om LiAlH4 er sterk nok til redusere C=C Side 2 av en konjugert karbonylforbindelse, NaBH4 er ikke; altså karbonylgruppen kan være redusert uten alken.

Her, hva reduserer NaBH4?

NaBH4 reduserer aldehyder, ketoner og syreklorider til alkoholer. Jeg kan ikke redusere syre, ester og amider. NaBH4 brytes inn i Na-kation og BH4-anion.

Hvorfor kan ikke LiAlH4 redusere alkener?

Disse kan ikke angripe en elektronrik karbon-karbon dobbeltbinding, eller bli angrepet av et par negative elektroner fra en pi-orbital.

Anbefalt: