Hvordan er vannmolekyler bundet?
Hvordan er vannmolekyler bundet?

Video: Hvordan er vannmolekyler bundet?

Video: Hvordan er vannmolekyler bundet?
Video: Klistrete vannmolekyler 2024, Kan
Anonim

Vann er en polar molekyl

EN vannmolekyl dannes når to hydrogenatomer bindes kovalent til et oksygenatom. I en kovalent binding deles elektroner mellom atomer. I vann delingen er ikke lik.

Tilsvarende, hvordan er vannmolekyler bundet sammen?

De svakt positivt ladede hydrogenatomene blir deretter tiltrukket av de svakt negativt ladede oksygenatomene til andre vannmolekyler . Disse tiltrekningskreftene kalles hydrogenbindinger.

Og hvorfor er vann en kovalent binding? Oppsummert har vann en kovalent binding på grunn av naturen til oksygen og hydrogen -- deler de elektroner for å oppnå stabilitet, og deres elektronegativitet er nær nok for deres knytte bånd å bli vurdert kovalent.

Folk spør også, hvordan lages et vannmolekyl?

EN vannmolekyl består av tre atomer; et oksygenatom og to hydrogenatomer, som bindes sammen som små magneter. Atomene består av materie som har en kjerne i sentrum. Tiltrekningen mellom protonene og elektronene er det som holder et atom sammen.

Hva slags binding er vann?

Vann er et polart molekyl A vann molekyl dannes når to atomer av hydrogen knytte bånd kovalent med et oksygenatom. I en kovalent knytte bånd elektroner deles mellom atomer. I vann delingen er ikke lik. Oksygenatomet tiltrekker elektronene sterkere enn hydrogenet.

Anbefalt: