Hvem laget Winkel Tripel-kartet?
Hvem laget Winkel Tripel-kartet?

Video: Hvem laget Winkel Tripel-kartet?

Video: Hvem laget Winkel Tripel-kartet?
Video: Первый босс Эйктюр ► 2 Прохождение Valheim 2024, Kan
Anonim

De Winkel tripel projeksjon ( Winkel III), en modifisert asimuthal kart projeksjon av verden, er en av tre projeksjoner foreslått av den tyske kartografen Oswald Winkel (7. januar 1874 – 18. juli 1953) i 1921.

Videre, hvem skapte Winkel Tripel-projeksjonen?

Oswald Winkel

I tillegg, hva forvrenger Winkel Tripel-projeksjonen? Forvrengning . De Winkel Tripel projeksjon er verken konform eller like-areal. Det generelt forvrenger former, områder, avstander, retninger og vinkler. Skalaen er konstant langs ekvator og sann langs den sentrale meridianen.

Folk spør også, hva er hensikten med et Winkel Tripel-kart?

Winkel Tripel Projeksjon Den brukes først og fremst for hele verden kart . I denne projeksjonen er den sentrale meridianen en rett linje. Skalaen er sann langs den sentrale meridianen og konstant langs ekvator. Forvrengning er moderat, bortsett fra nær de ytre meridianene i polarområdene.

Hva er de største forskjellene mellom Mercator- og Winkel Tripel-projeksjonene?

Spurte for 5 mnd siden. Likheter : De er begge sylindriske projeksjon kart. Både ekvator og grunnmeridian er rette linjer som går nord-sør og øst-vest. Forskjeller : Den Mercator-projeksjon er en mer nøyaktig projeksjon enn Winkel Tripel , men polene kan ikke representeres i Mercator.

Anbefalt: