Er THF polar aprotisk?
Er THF polar aprotisk?

Video: Er THF polar aprotisk?

Video: Er THF polar aprotisk?
Video: which is more reactive nucleophile in polar protic solvent ? 2024, Kan
Anonim

Polaritet er et kontinuum. Selv om vi alle kan være enige om at pentan er "ikke- polar ", og vann er" polar ”, er det grensetilfeller som dietyleter, diklormetan og tetrahydrofuran ( THF ) som har begge deler polar og ikke- polar kjennetegn.

Med tanke på dette, er THF et polart aprotisk løsningsmiddel?

Hydrofil GO er dårlig eksfoliert i ikke-vandig løsemidler , f.eks. polare aprotiske løsningsmidler slik som N, N-dimetylformamid (DMF), dimetylsulfoksid (DMSO), og tetrahydrofuran ( THF ).

Spørsmålet er deretter, er DMF polar aprotisk? Polar aprotisk løsemidler Selv om det er nedslående bruk av begrepet " polaraprotisk ", IUPAC beskriver slike løsningsmidler som å ha både høye dielektriske konstanter og høye dipolmomenter, et eksempel er acetonitril. Andre løsningsmidler som oppfyller IUPACs kriterier inkluderer pyridin, etylacetat, DMF , HMPA og DMSO.

Ved siden av dette, er THF protisk eller aprotisk?

An aprotisk løsemiddel har ikke et H-atom bundet til O eller N, men det kan delta i H-binding med protisk molekyler. Aceton har ikke en O-H-gruppe, men den har en C=O-gruppe som kan delta i H-binding.

Hva er polare protiske og aprotiske løsemidler?

Polare protiske løsemidler er i stand til hydrogenbinding fordi de inneholder minst ett hydrogenatom direkte koblet til et elektronegativt atom (som O-H eller N-H-bindinger). De løser kationer og anioner effektivt. Polare protiske løsemidler er vann, etanol, metanol, ammoniakk, eddiksyre og andre.

Anbefalt: